Fakta om Tialotten

På kort tid har Tialotten blivit mycket populär i Sverige. Det beror sannolikt på att lotten endast kostar en tia. Du har med andra ord inte mycket att förlora, men desto mer att vinna på att köpa en Tialott.

Tialotten är en skraplott som marknadsförs och utges av Svenska Spel. Du kan inhandla den på en mängd kiosker, affärer och butiker runt om i landet. Det går även bra att köpa Tialotter online på Svenska Spels hemsida. Det som krävs är att du har registrerat ett konto hos Svenska Spel, samt att du har satt in en liten peng att spela för. Ibland kör Svenska Spel kampanjer där du erbjuds någon gratis tia- eller trisslott om du registrerar dig. Håll utkik efter det.

När du spelar Tialotten online så ”skarpar” du fram beloppen med musen. Det är minst lika spännande att skrapa på skärmen som att skrapa en fysisk lott. Lotten kostar alltid 10 kr, oavsett om du spelar på nätet eller inte. Du kan vinna upp till 250 000 kr på en tialott. Direkt på skrapet.

Det finns två stycken varianter av tialotten:

Tialott med Kalasvinst

Tre belopp av samma värde ger vinst. Du vinner alltså 20 kr om du skrapar fram det beloppet tre gånger. Du kan vinna allt mellan 10 kr upp till 250 000 kr på skrapet. Om du lyckas skrapa fram 3 stycken Paket- symboler, så vinner du minst 10 000 kr årligen i fem år. Som mest kan du vinna 10 000 kr per år i 1+ år i följd. Priset för lotten är 10 kr.

Tia med stjärnvinst

Tre lika belopp betyder automatiskt vinst. Du har chansen att vinna upp till 250 000 kr direkt på skrapet. Om du lyckas skrapa fram 3 stycken stjärnsymboler på din lott så vinner du hela summan på spelfältet. Alltså samtliga belopp som du skrapar fram på din lott. Det kallas för stjärnvinsten. Lotten kostar alltid 10 kr.